Om Hårtransplantation

OM HÅRTRANSPLANTATIONER

Allt fler väljer att göra en hårtransplantation. Det finns olika anledningar för detta. Bland annat har priserna minskats en hel och man har även sett lägre priser utomlands, men även för att kvaliteten har ökat. Tack vare moderna tekniker är det nu i stort sett inte möjligt att se om man har gjort en hårtransplantation. En annan anledning till att det blivit populärare är att man ser en rad med kändisar i Hollywood och andra ställen som har gjort en hårtransplantation.

HÅRTRANSPLANTATIONER UTFÖRS MED TVÅ SNARLIKA METODER

Enkelt beskrivet går en hårtransplantation ut på att flytta enskilda hårsäckar från sitt hår i bakhuvudet och sidorna. Dessa är förprogrammerade att tillverka hår hela livet. Moderna hårtransplantationer genomförs i två faser – skördning och förflyttning.

I skördningsfasen av en hårstransplantation plockar man implantaten. Detta görs på två vis. Antingen plockar man hårfoliklarna en och en i en s.k. FUE-metod eller också så tar man ut en ca 15 cm lång remsa av hud i nacken och plockar sedan implantaten från denna. Denna teknik kallas Strip-tekniken. När man väl utvunnit sina hårsäcksimplantat sticker man ett litet hål i skalpen där de ska sitta och planterar dem efter det ett i taget. Detta är själva transplantationsdelen. OBS vi på Istanbul Hair Clinic använder endast den nya metoden FUE.

FUE, FOLLICULAR UNIT EXTRACTION

Idag föredrar man vanligtvis den nyare metoden, FUE- som vi utför. Här tar man bara några stycken hårstrån i taget och flyttar dem till området utan hår. Fördelen är att det knappt blir några ärr, och i övrigt fungerar det också bättre. Man kan även raka huvudet. Det tar naturligtvis längre tid, men detta kompenseras av det faktum att man lätt kan fylla på med fler hårstrån vid ett senare tillfälle. Detta är också den enda metod som kvinnor kan använda sig av.

  • Boka tid
    Vill du skriva till oss?