Skäggtransplantation

Skäggtransplantation

Ett av de vanligaste områdena män är missnöjda med när det gäller sitt utseende, är avsaknaden av skägg. Om en man helt saknar hårsäckar i ansiktet finns det ingen lösning på det problemet. När skägg- och mustaschtillväxten påbörjas i tonåren, sker utvecklingen tillsammans med nivåerna av testosteronet fram tills strax efter 20-årsåldern. Om det saknas tillräckligt med hormoner i kroppen för att utveckla skägg är en transplantation en metod som kan garantera resultat när det kommer till skäggväxt. En transplantation ska dock inte göras innan man fyllt 21 år, med undantag för vid ärrvävnad eller sår, då det går bra att göra oavsett ålder.

 

VILKEN METOD ANVÄNDS FÖR SKÄGGTRANSPLANTATION?

För att transplantera skägg eller mustasch är det vanligtvis FUE-metoden som är bäst lämpad att använda. Det finns även en metod som kallas FUT-metoden, vilken dock inte rekommenderas i samma utsträckning. FUE-metoden innebär att enskilda hårsäckar lösgörs med hjälp av en så kallas mikromotor. När skägg eller mustasch ska planteras är proceduren dock mer komplicerad än vid andra transplantationsprocesser. Det kräver en hög grad av teknisk kompetens då håret i ansiktet växer i olika riktningar, och vinklarna varierar mellan olika områden i ansiktet. En kvalificerad läkare behöver vara med och lägga upp en plan som är anpassad och är unik för varje enskild patient.

Istanbul i Turkiet har blivit berömt för både hår- skägg- och mustaschtransplantationer. Inom detta område är Turkiet världsledande och kända för att kunna erbjuda högkvalitativa transplantationer till förmånliga priser. Just Istanbul betraktas som något av ett centrum när det gäller hårtransplantationsindustrin.

Låt oss ringa dig?

  • Boka tid
    Vill du skriva till oss?