Hårtransplantation

Information om hårtransplantationer

Det blir allt vanligare att folk bestämmer sig för att genomgå en hårtransplantation. Det kan finnas flera olika skäl till detta, dels att kvalitén på transplantationerna är bättre än någonsin, dels för att det blivit billigare i många länder. Den ökade populariteten för hårtransplantationer hos kända skådespelare och artister är sannolikt också en bidragande faktor. Den teknik som numera används gör att det nästan inte går att urskilja en transplantation från en naturlig hårväxt.

 

Två metoder för hårtransplantationer

En hårtransplantation utförs genom att enskilda hårsäckar omflyttas från sidor och bakhuvud. Detta eftersom de delarna av huvudet har en förmåga att fortsätta producera hårväxt livet ut. De hårtransplantationer som utförs nu för tiden görs genom två olika steg: ett inledande skördningssteg och därefter en förflyttningsfas.

Skördningen utförs genom att man plockar ut de implantat som ska användas, vilket kan göras på två olika sätt:

·         FUE-metoden – En ny modernare metod, vilket är den vi använder oss av.

·         Strip-tekniken – En metod där en 15 centimeters hudremsa utvinns från nacken, varifrån implantaten sedan utvinns.

När implantaten har tagits fram sticks ett litet hål i hårbotten där de ska planteras. Det är detta steg som är själva transplantationen.

 

Follicular Unit Extraction - FUE

I moderna hårtransplantationer används vanligtvis FUE-metoden. Det är en nyare metod och är den metod vi använder oss av vid våra hårtransplantationer.

Metoden går ut på att enstaka hårstrån flyttas i omgångar från hårbelagda områden, till de områden som saknar hårväxt. Det är en fördelaktig metod eftersom den inte medför några synliga ärr, och dessutom fungerar bättre överlag. När FUE-metoden används går det även att raka huvudet, och det är alltid möjligt att fylla på med nya hårstrån vid de områden där det behövs. FUE-metoden fungerar även för kvinnor, vilket gör metoden unik.

Låt oss ringa dig?

  • Boka tid
    Vill du skriva till oss?