Hårtransplantation i Istanbul

Jag hade fram till 30 år väldigt tjockt hår och lite halvlångt och det passar mitt ovala ansikte. När jag börja tappa håret så började jag med Rogaine som visst bara funkade vid tidig stadium av håravfall. Jag började åter tappa håret efter ca 1 år. Började där med laser och propecia som heller inte gav ett långsiktigt resultat. Jag började googla på kliniker som utför hårtransplantationer och provade då en klinik här i Sverige och gjorde väldig dyr transplantation som kallas för Strip-metoden som bara gav mig ett stort ärr i bakhuvudet, en stor räkning och ett resultat som dessutom  behövdes kompletteras efter ett par år. 

Jag var väldig intresserad då att komplettera med Fut-metoden men såg att de flesta klinkerna tar minst dubbelt mer betalt för den metoden. Jag var nära att ge upp och acceptera min situation då jag fick höra en frisör prata om en klinik i Istanbul som utför hårtransplantationer med FUT-metoden, Istanbul hair clinic. och då med helt andra priser jämnfört med Sverige.

Jag började genast googla på det och ser då både attraktiva priser och före efter bilder, så jag fyller i en intresseanmälan. Redan dagen efter så Hör Firaz av sig om uppgifter och jag får snabbt svar på frågor. Jag var så glatt överaskad varje gång jag ställde en fråga så för jag fick omgåendes svar  oavsett när på dygnet. Jag kände också spontant att det kunde vara lite otryggt att åka ned och möta någon man aldrig hade sett, men genast när jag pratade med Firaz per mobil så förstod jag direkt att språket,  kommunikationen kommer inte vara ett problem. Jag skickade lite bilder, en förskottsbetalning och 8 veckor senare var jag förväntansfull på väg ned till Istanbul.

 

Väl där nere i en gigantisk stad och även flygplats så hittar Firaz mig innan jag ens hinner tänka var utgången finns. Han presenterar sig på ett artigt sätt och jag får genast en uppfattning att Firaz är en väldig lättsam kille. Lätt att prata med, svarar gärna på frågor och ger en tydlig bild över hur min operationen kommer att gå till. 

Vi hoppar in i en Taxi och vi åker till Sjukhuset där jag dagen efter ska göra operationen och vi tar bilder med läkarteamet och vi samtycker hur jag vill ha mitt hår transplanterat. Sedan kör Firaz mig till hotellet och jag får förbereda mig för en god natt sömn inför den stora dagen.

 

Under transplantationsdagen fick välja om jag ville ha något starkt lugnande för det gör ont med bedövningspruta, men Firaz avrådde för en bättre kontakt med varandra under operation, då kraftigt lugnande  bara skulle göra mig flummig och riskera det jag egentligen vill. Och bland det bästa med transplantationen som varade 12 timmar var att Firaz, trots en stressig miljö, tog sig tid att möta mig, kommunicera med mig och svar på frågor och om vad jag önskar kontinuerligt under hela transplantationen.

 

Efter operationen var jag förstås mörbultad men att ge en 12 timmars pina för ett resultat som varar för evigt är förstås fullt värt. Firaz körde mig  till hotellet där jag blev serverad en stadig middag för att sedan få instruktioner hur jag ska skydda huvudet de kommande dygnen.

Jag kan ju ångra att jag inte kom ned till Istanbul några dagar tidigare för när jag väl hade gjort transplantionen ville, behövde jag bara ligga ned större delen av tiden. Istanbul är ju förstås en gigantiska stad alla borde upptäcka.

 

Jag kan nu i efterhand med min erfarenhet dra stora skillnader mellan en transplantation här i Sverige och hos Firaz i Istanbul. Förutom att jag kommer undan med mer än halva priset och får en resa på köpet med hotell, så tycker jag att Läkarteamet i Istanbul var mer engagerade trots språket, mer proffsiga i det dom gör, Firaz möter upp dig för alla frågor ( även under transplantationen ) och tar tid på sig att svara och bäst av allt....och du har ett resultat som är mer märkbart efter ett år..

Tack Istanbul hair clinic, tack Firaz.

Låt oss ringa dig?

  • Boka tid
    Vill du skriva till oss?